Preskoči video / Skip Video

Robna pijaca (Buvljak)

Robna pijaca „Mali Bajmok" je specijalizovana pijaca za trgovinu proizvoda robe široke potrošnje. Površina na kojoj je pijaca izgrađena, sa svim objektima na njoj, iznosi 38.813 kvadratnih metara. Na ovoj površini je 1.943 prodajnih mesta različitog tipa gde 1.400 stalnih prodavaca prodaje svoje proizvode.

Jedna je od najvećih i najpoznatijih robnih pijaca u Srbiji. Sa četiri hale, oko 1.600 tezgi, više od 200 lokala i zatvorenim parkingom, subotički Buvljak je infrastrukturno najopremljenija robna pijaca u regionu. Veliki izbor različitih vrsta robe široke potrošnje na ovu pijacu privlači na hiljade kupaca, kako iz cele Srbije tako i susednih zemalja, naročito Mađarske.

PRODAJNI PROSTORI

BROJ

Robne tezge

1.599

Tezge za prodaju poljoprivrednih proizvoda

152

Lokali

237

Montažni objekti (kiosk)

7

Rashladne vitrine

4

Rashladne komore

-

Skladišta

155

Obeležena prodajna mesta

100

Boksovi za lubenice

4

Ukupan broj raspoloživih tezgi je 1.751. Zelena pijaca, koja je deo pijace “Mali Bajmok”. raspolaže sa 152 tezge. Na osnovu analize urađene u februaru 2015. godine, prosečna iskorišćenost prostora ove pijace iznosi 90%, što je ujedno i prosečna iskorišćenost ukupnih raspoloživih kapaciteta "Tržnice" a.d. Subotica.

Pijaca ima 260 obeleženih parking mesta, sanitarni čvor i kontrolnu vagu. Kompletna infrastruktura pijace, kao i oprema, su funkcionalne. Tezge su u dobrom stanju, a menadžemt "Tržnice" planira nove radove na unapređenju kompletne infrastrukture ovog prodajnog prostora.