Sastanak Upravnog odbora u Subotici

Na četvrtoj ovogodišnjoj sednici, koja je 4. juna održana u Subotici, članovi Upravnog odbora Poslovnog udruženja “Pijace Srbije” su raspravljali o Nacrtu zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, a usvojena je i informacija  o podacima o pijačnoj delatnosti, koje su lokalne samouprave dostavile Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Upravni odbor je usvojio i izveštaj o pripremi četvrte manifestacije “Dani pijaca Srbije”, koja se od 4. do 7. juna održava u Subotici u organizaciji Poslovnog udruženja „Pijace Srbije", Akcionarskog društva „Tržnica" iz Subotice i Udruženja „Ukusi tradicije", a uz podršku lokalne samouprave Grada Subotica i JKP „Subotičke pijace".

Upravni odbor je tokom sednice u Subotici razgovarao i o sastanku koji je istog dana održan u “Veletržnici Beograd”, na kojem je prisustvovao deo članova Udruženja.

Članovi Upravnog odbora koji su prisustvovali ovom skupu, informisali su kolege o razgovoru u “Veletržnici Beograd”, a nakon kraće rasrprave Upravni odbor je usvojio zaključak u kojem se kaže:

Poslovno udruženje “Pijace Srbije” okuplja 26 pijačnih uprava iz cele zemlje sa oko 80 odsto tržišnog udela u pijačnoj delatnosti Srbije.

Od kako postoji, Poslovno udruženje “Pijaca Srbije” je uvek bilo otvoreno za saradnju, kako sa nadležnim državnim i organima lokalnih samuprava, tako i sa svim pravnim licima, udruženjima i asocijacijama koje se bave proizvodnjom i plasmanom poljoprivrednih, prehrambenih i drugih proizvoda koji se, u skladu sa važećim zakonskim propisima, mogu ponuditi kupcima na pijacama u Srbiji.

Otvorenost i spremnost za saradnju koja je u interesu članica i ubuduće će biti jedan od temeljnih postulata aktivnosti Poslovnog udruženja “Pijace Srbije”.

Kao asocijacija pravnih lica koja se bave pijačnom delatnošću, uglavnom javnih komunalnih preduzeća kojima su osnivači lokalne samouprave, Poslovno udruženje “Pijace Srbije” je spremno da podrži svaki razvojni projekat koji može doprineti uspešnijem i profitabilnijem poslovanju svojih članica.

To važi i za idejne skice projekta razvoja “Nacionalne veletržnice”, koji je u četvrtak, 4. juna 2015. godine delu članova PU “Pijace Srbije” usmeno promovisalo Privredno društvo “Veletržnica - Beograd” d.o.o. iz Beograda.

Na sednici koja 4. juna 2015. godine održana u Subotici, Upravni odbor je jednoglasno doneo odluku da potencijalno učešće u ovom projektu, u ime svih svojih članova, isključivo preko svojih ovlašćenih predstavnika, koordinira  Poslovno udruženje “Pijace Srbije”, kao asocijacija koja već dvanaest godina aktivno radi na razvoju i promociji pijaca kao izrazito značajnijh kanala distribucije svežeg voća, povrća i drugih prehrambenih proizvoda na malo, naročito domaćih proizvođača među kojima su najbrojnija manja poljoprivredna gazdinstava.