Poklon Udruženju za pomoć osobama sa autizmom

Zahvaljujući pomoći Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom realizuje se projekat „Podržimo porodicu“. Pomoć u sprovođenju projekta pružila je i AD „Tržnica“, koja je mališanima darovala trambolinu.

 - Trambolina je našem udruženju dodeljena na humanitarnoj žurci „Pobedimo predrasude“, a sada nam je uručena i biće nam značajna u realizaciji projekta „Podržimo porodicu“, za koji nam Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, obezbedilo 702.500 dinara – istakla je Suzana Skenderović, predsednica udruženja. – Projekat je počeo u junu i trajaće četiri meseca, sa mališanima će raditi deset saradnika, a u njega će biti uključeno 20 porodica koje će svakodnevno moći da predahnu od 9 do 15 časova. Roditeljima je to jako bitno, jer je našoj deci potreban nadzor tokom celog dana, a ovo je način da se naše aktivnosti nastave i tokom letnjeg raspusta. Uskoro kreće i informatička letnja školica, za koju smo dobili sredstva od pokrajine u iznosu od 200 hiljada dinara i ona će se održavati u naredna četiri meseca.

Mališane je poklon Akcionarskog društva „Tržnica“ izuzetno obradovao i jedva su dočekali da ga isprobaju.

- Čast nam je da možemo da se pridružimo Vladi Srbije u jednom veoma značajnom projektu. "Tržnica“ je pomagala i nastaviće da pomaže ovakvu vrstu projekata – naglasio je Branislav Joka, direktor „Tržnice“.

Prema rečima Nenada Ivaniševića, državnog sekretara u Ministarstvu  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vlada će nastaviti da pomaže rad udruženja i nevladinih organizacija.

- Ovo je odličan primer kako možemo da integrišemo državni sektor, privredu i nevladine organizacije – istakao je Ivanišević. – Ministarstvo je do sada za rad udruženja iz cele Srbije izdvojilo 57 miliona dinara. Subotičko udruženje ima podršku ministarstva i mi ćemo se truditi da se ona nastavi. Saradnja sa nevladinim organizcijama je stub dobrog razvoja, pogotovo u onim uslovima gde treba pokazati fleksibilnost i prilagodljivost.