Novi trotoar za lakši prilaz kupaca na Buvljaku

U toku su radovi na asfaltiranju trotoara na Somborskom putu, uz Robnu pijacu “Mali Bajmok”. Kada pešačka staza bude završena, prilaz popularnom Buvljaku, koji najfrekventnijim danima posećuje više od deset hiljada ljudi, biće mnogo bolji i širi, a njegova okolina će biti bogatija za drvored sa 36 stabala.

- Kao društveno odgovorno preduzeće, Akcionarsko društvo “Tržnica” je u saradnji sa JP “Direkcija za izgradnju Grada Subotice”, finansiralo asfaltiranje oko 1.200 m2 trotoara - kaže Branislav Joka, generalni direktor AD “Tržnica”. - Ova javna površina je bila gotovo u potpunosti uništena i  praktično nije bila za upotrebu. Osim asfaltiranja izvršili smo i ozelenjavanje javne površine pored trotoara sa 36 stabala jasena. Verujem da je ovim primerom Akcionarsko društvo “Tržnica” pokazalo da osim brige o unutrašnjem uređenju robne pijace vodi računa i o površinama koje su van nje, te da je to samo početak brige kako o zakupcima tako i o posetiocima Buvljaka.

Radove na asfaltiranju trotoara na delu Somborskog puta uz Robnu pijacu “Mali Bajmok” AD "Tržnica" će  finansirati sa 1,5 milion dinara.

Govoreći o daljim planovima za uređenje Buvljaka, Branislav Joka kaže da su već počele da se realizuju aktivnosti na pojačanom održavanju čistoće na pijaci, u čemu zaposlenima mnogo pomaže specijalna mašina za održavanje higijene pijačnog prostora, koja je nedavno nabavljena U planu je i postavljanje više kanti za otpatke, kao i označavanje pešačkih prelaza, kako bi se posetioci mogli bezbednije kretati u krugu Buvljaka.

- Dugoročan plan našeg preduzeća je dalje unapređenje infrastrukture i uređenje pijace – kaže Gordana Bogdanović, marketing menadžerka AD "Tržnica". - Cilj nam je da što uspešnije poslujemo pa tako i ove godine nastavljamo niz aktivnosti na Robnoj pijaci “Mali Bajmok”. Urađeno je ozelenjavanje javnih površina, čeono zatvaranje prve i druge hale, a u  planu je rekonstrukcija dela druge hale koja će biti namenjena pre svega prodaji prehrambenih artikala i robe široke potrošnje.

Robna pijaca "Mali Bajmok" nije menjala radno vreme. Popularni Buvljak je radnim danima, subotom i nedeljom otvoren za kupce od 6 do 17 časova.​

Linkovi:

http://www.subotica.info/2015/09/22/poboljsani-prilaz-prostoru-oko-buvljaka

http://www.subotica.com/slike/album-67865-buvljak-obilazak-radova-na-asfaltiranju-pesacke-staze-sa-prednje-strane-buvljaka/