Na Buvljaku i veliki izbor voća i povrća

Zelena pijaca u okviru subotičkog Buvljaka, iz godine u godinu okuplja sve veći broj poljoprivrednika i prodavaca svežeg voća i povrća. I početkom novembra ponuda je više nego bogata, pa kupci na ovoj pijaci na kraju II hale mogu pazariti sezonsko domaće voće i povrće, južno voće, ribu, testenine i kolače, sveže živinsko meso, med i niz drugih prehrambenih proizvoda.

Iz obilja artikala izdvajamo jabuke kao trenutno najaktuelnije domaće voće, koje se kupcima nudi po ceni od 40 do 50 dinara. Sezonsko voće, kao što su kruške, prodaju se po ceni od 60 do 120, a grožđe za od 120 do 150 dinara. U ponudi južnog voća najtraženiji je limun po 150, a narandže se prodaju po ceni od 220 dinara.

Kod povrća, uvek aktuelni krompir se nudi po ceni od 40 do 50, kupus je od 30 do 40, crni luk 50, beli luk 400, a pasulj različitih vrsta od 250 do 500 dinara.

Kompletnu ponudu i cene artikala na zelenoj pijaci u okviru Buvljaka možete pogledati u rubrici pijačni barometar na linku http://www.subotickatrznica.rs/barometar/.