“Tržnica” obnovila igralište u Velebitskoj ulici

Danas je u Velebitskoj ulici u Mesnoj zajednici “Gat” otvoreno dečije igralište koje je obnovljeno zahvaljujući donaciji Akcionarskog društva “Tržnica”.

U godini u kojoj obeležava 25 godina uspešnog rada, “Tržnica” je još jednom potvrdila da je društveno odgovorno preduzeće koje vodi računa o sredini u kojoj posluje. U rekonstrukciju, sanaciju i opremanje dečjeg igrališta u Velebitskoj ulici uloženo je 1.208.000,00 dinara, koje je “Tržnica” obezbedila dobrim i domaćinskim poslovanjem. Novac je utrošen na presvlačenje  podloge za košarkaški teren, nove koševe, tobogan i igralište za decu predškolskog uzrasta.

Igor Preradović, predsednik Skupštine Mesne zajednice “Gat”, u kojoj živi oko 4.700 Subotičana, kaže da je igralište pre rekonstrukcije bilo u veoma lošem stanju.

- Igralište je centralno mesto za okupljanje mladih koji ovde žive. Tu se svakodnevno okuplja oko pedeset devojčica i dečaka različitih uzrasta, a tu su i  njihovi roditelji, bake i deke, pa se zahvaljujem “Tržnici” i u njihovo ime - rekao je Preradović na otvaranju igrališta.

Kako bi obnovljeni teren i nova oprema bili zaštićeni, postavljena je i zaštitna ograda i kapija koja će se u večernjim satima zaključavati.

- Stanovnici mesnih zajednica “Gat”  i “Mali Bajmok” su najviše izloženi posledicama dolaska velikog broja kupaca na Buvljak – kaže generalni direktor  AD „Tržnica“ Branislav Joka. Rekonstrukcija ovog igrališta je jedan od načina na koji hoćemo da pokažemo i potvrdimo da smo društveno odgovorno preduzeće i da ćemo brinuti i o svojim najbližim komšijama. Zato ćemo nastaviti da ulažemo i u ovakve projekte.

U ime Grada Subotica “Tržnici” se zahvalio predsednik Skupštine, Ilija Maravić. On je pozvao i druga subotička preduzeća da ulažu u slične projekte.

- Zahvaljujem se „Tržnici“ što je prepoznala problem i uredila igralište, što lokalna samouprava do sada nije uspela da uradi. Ovo je pozitivan primer korisnog ponašanja poslovodstva, nadam se da će biti više ovakvih primera - rekao je Maravić i dodao da donirana sredstva jesu velika, ali i nisu  za ovako veliko uređeno igralište kada uzmemo  primer igrališta u centru grada, za koje je u nekom prethodnom periodu uloženo tri puta više sredstava.