Završena prva faza rekonstrukcije pijace u Bajmoku

U Bajmoku je, nakon prve faze rekonstrukcije, danas svečano otvorena mešovita pijaca kojom od prošle godine upravlja Akcionarsko društvo “Tržnica”. U sklopu projekta uređenja ove pijace, rekonstruisana je zgrada toaleta, proširen plato, izgrađen parking za prodavce i postavljena ograda oko celog kompleksa. Prodavcima hrane životinjskog porekla obezbeđene su  i dve tezge sa rashladnim vitrinama.

- Kada smo preuzeli pijacu sanitarni čvor nije radio, nije bilo rashladnih vitrina, pa su se mlečni proizvodi prodavali na otvorenim tezgama, a nije postojala ni česma sa vodom kojom bi se ljudi mogli osvežiti ili oprati ruke – kaže Branislav Joka, direktor AD „Tržnica“. – U ovoj, prvoj fazi radova, sve to smo rešili, a izgradili smo i označili parking za naše korisnike usluga i ogradili celu pijacu.

Kompletne radove i opremanje pijace finansiralo je Akcionarsko društvo „Tržnica“, sa ciljem da poboljša uslove za nesmetan i bezbedan promet roba, kako za prodavce tako i za kupce.

- Već danas smo imali još jedan zahtev za postavljanje rashladne vitrine, što potvrđuje da ova pijaca ima kupce i da je veoma značajna za snabdevanje Bajmočana. U narednoj fazi uređenja pijace u Bajmoku planiramo izgradnju nadstrešnice, a potom i dalje unapređenje infrastrukture.

“Tržnica” je, odlukom Gradskog veća, pijacu u Bajmoku preuzela krajem decembra 2016. godine. Reč je o zemljištu površine 4.454 kvadratna metra u Trumbićevoj ulici, koje je u javnoj svojini kojom raspolaže Grad, a koristi se kao pijaca koja radi četvrtkom i nedeljom.

Linkovi na izveštaje medija:

TV SUBOTICA

http://www.tvsubotica.com/index.php?c=vest&vestid=5184&slider=off&lg=sr

RTV YUECO

https://yueco.rs/rekonstrukcija-pijaca-u-bajmoku/

RTV PANNON

https://pannonrtv.com/rovatok/gazdasag/felujitottak-bajmoki-piacot

SUBOTICA.INFO

https://www.subotica.info/2018/08/30/otvorena-rekonstruisana-pijaca-u-bajmoku