Održan vebinar na temu primene novog Zakona o fiskalizaciji u pijačnoj delatnosti

Neće biti ni izmena ni bilo kakvog odlaganja primene Zakona o fiskalizaciji, naglašeno je na vebinaru na temu fiskalizacije u oblasti komunalne delatnosti upravljanja pijacama, koji je 28. januara organizovalo Ministarstvo finansija u saradnji sa Poreskom upravom, Udruženjem za trgovinu i Udruženjem za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije i Poslovnim udruženjem „Pijace Srbije“.

Svi obveznici fiskalizacije imaju obavezu da svoje poslovanje prilagode novim propisima do 30. aprila, a krajnji rok za prijavu za subvencije za nabavku elektronskih fiskalnih kasa je 31. januar 2022. godine.

Učesnici vebinara iz Ministarstva finansija i Poreske uprave Republike Srbije apelovali su na sve obveznike fiskalizacije u pijačnoj delatnosti, kako na preduzeća tako i na njihove korisnike usluga, da iskoriste mogućnost da dobiju subvencije za nabavku fiskalnih kasa, odnosno da što pre prijave lokacije na kojima obavljaju delatnost kako bi svi zahtevi mogli da se obrade u predviđenim rokovima.

Sa predstavnicima preduzeća koja se bave komunalnom delatnošću upravljanja pijacama iz više gradova i opština Srbije razgovarali su Vuk Delibašić, savetnik ministra finansija, Dragan Demirović, pomoćnik ministra finansija u Sektoru za fiskalni sistem, Nenad Vlaketić, direktor Centralne fiducione jedinice u Ministarstvu finansija i Saša Dulić, pomoćnik direktora Poreske uprave, Sektor za informacione i komunikacione tehnologije. Vebinar je vodio Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije.